Son gönderiler

İşyeri güvenliğinin sağlanması: Kişisel Koruyucu Donanım türleri

30 Views 0 Liked

Göz koruması

Gözler için çeşitli tehlikeler tehdit oluşturmaktadır. Bunlar arasında kimyasal veya metal sıçramaları, toz, mermi, gaz ve buhara maruz kalma ve radyasyon gibi riskler yer almaktadır.

Bu risklere karşı korunmak için güvenlik gözlükleri, koruyucu gözlükler, yüz siperlikleri, yüz siperlikleri ve siperlikler gibi çeşitli KKD seçenekleri mevcuttur.

Göz koruması için KKD seçerken, seçilen ekipmanın darbe, toz, sıçrama veya erimiş metal gibi potansiyel tehlikelere karşı doğru koruma kombinasyonunu sunduğundan emin olmak hayati önem taşır. Ek olarak, KKD eldeki belirli görev için uygun olmalı ve en önemlisi, etkili koruma sağlamak için kullanıcıya doğru şekilde uymalıdır.

 

Kafa koruması

Baş, düşen veya havaya uçan nesnelerin tehlikesi de dahil olmak üzere çeşitli potansiyel tehlikelere karşı hassastır.

Bu risklere karşı koymak için, güvenlik kaskları, darbe başlıkları ve saç ağları gibi çeşitli KKD seçenekleri mevcuttur. Bazı güvenlik kasklarının özel olarak tasarlanmış göz veya işitme koruması içerecek şekilde tasarlandığını veya bunlarla donatılabileceğini belirtmekte fayda var.

Baş korumanızın hasar görmesi durumunda, gerekli korumayı sağlamaya devam etmesini sağlamak için mutlaka değiştirin.

 

Kulak koruması

İşitme tehlikeleri, hem ses seviyesinden hem de maruz kalma süresinden etkilenen gürültüye maruz kalmaktan kaynaklanır. Çok yüksek seviyedeki seslerin bile, kısa süreli maruz kalma durumlarında bile tehlike oluşturabileceğini kabul etmek önemlidir.

Aşırı gürültünün beraberinde getirdiği riskleri ortadan kaldırmak için kulak tıkacı ve kulak koruyucuları gibi çeşitli KKD seçenekleri mevcuttur.

İdeal işitme koruyucuları, gürültüyü güvenli ve kabul edilebilir bir düzeye etkili bir şekilde düşüren, aynı zamanda çalışma ortamında güvenliği ve iletişimi kolaylaştıranlardır.

 

El Koruması

Eller, aşınma, aşırı sıcaklık, kesikler, darbeler, kimyasallara maruz kalma, elektrik çarpması, radyasyon, biyolojik ajanlar ve uzun süre suda kalma gibi bir dizi potansiyel tehlikeye karşı hassastır.

Bu tehlikelere karşı korunmak için eldivenler (manşetli olanlar dahil), kolluklar ve kolun bir kısmını veya tamamını kapatan kolluklar dahil olmak üzere çeşitli KKD seçenekleri mevcuttur.

 

Solunum koruma

Çalışanlar, RPE'yi kullanmak, kontrol etmek ve temizlemek için eğitilmelidir. Tek kullanımlık solunum cihazları veya yeniden kullanılabilir yüz maskeleri olsun, solunum koruması seçerken, toz, duman ve virüsler gibi havadaki partiküllere karşı doğru koruma seviyesini seçmek, çalışanları çeşitli ortamlarda korumak önemlidir. Uygulamaya bağlı olarak, valfli veya valfsiz, FFP1, FFP2 veya FFP3 solunum cihazları, eldeki tehlikeye karşı koruma sağlamak için seçilmelidir.

Tek kullanımlık solunum cihazları düzenli olarak değiştirilmeli ve yeniden kullanılabilir RPE'deki filtreler üreticinin önerilerine göre değiştirilmelidir. Ekipman, üreticinin rehberliği doğrultusunda temiz bir ortamda saklanmalıdır. Maskenin contasının kullanıcının yüz şekline doğru şekilde oturmasını sağlamak için sıkı oturan RPE için Uyum Testi esastır. Bu, havadaki partiküllere karşı doğru korumayı sağlayacaktır. Düzenli Yüz Uyum Testi önerilir, daha fazla rehberlik için lütfen INDG479'a bakın ( https://www.hse.gov.uk/pubns/i... ).

 

Koruyucu giysi

Koruyucu giyim seçenekleri arasında yeniden kullanılabilir veya tek kullanımlık tulumlar, işçi tulumları, önlükler ve kimyasal giysiler yer alır.

Uygun KKD'yi seçerken, riskin yanı sıra görevin özel gereksinimlerini de göz önünde bulundurmak çok önemlidir. KKD seçimini işin özel uygulamasına göre uyarlamak, tüm vücut için kapsamlı koruma sağlamak için önemlidir.

Tags : isg, Kkd
Posted in: El Koruma Kılavuz

Leave a comment

Log in to post comments