Son gönderiler

El koruma standartları

52 Views 0 Liked

KKD'nin uyması gereken çok sayıda standart vardır, aşağıda el korumasında yaygın olarak benimsenen standartlardan bazıları listelenmiştir:


Kimyasal Geçirgenliğe Direnç: EN 16523-1:2015

Bu, PPE malzemesinin moleküler düzeyde ve sürekli temas halinde tehlikeli kimyasallara maruz kaldığında sağladığı geçirgenlik direncini ölçer. Üreticiler daha sonra bundan, tehlikeli sıvının potansiyel olarak sizinle veya çalışanlarınızın cildiyle temas etmesinden önce geçen süre olan 'geçiş süresini' belirler. Bu, endüstriniz kimyasallarla veya atık ürünler de dahil olmak üzere tehlikeli malzemelerle çalışıyorsa dikkat etmeniz gereken bir şeydir.

Mekanik Riskler – EN388:2016

Bu, el korumasının fiziksel koruyucu özelliklerini belirlemek için kullanılır ve aşınma, kesme, yırtılma, delinme ve darbe direnci gibi birden fazla açıdan test edilir. Bu, yoğun kullanımda olacak herhangi bir KKD el koruması için temel bir standarttır.

Penetrasyon Direnci – EN374-2:2014

Hava sızıntısı testi sırasında eldivenin iç kısmı hava ile basınçlandırılır ve yüzeyinde delikler olup olmadığı kontrol edilir. Su sızıntısı testi sırasında ise eldiven suyla doldurulur ve belirli bir süre sonra dış yüzeyde su damlacıkları olup olmadığı kontrol edilir. Bu yaygın bir standarttır ve her sektöre uygulanabilir.

Mikroorganizmalara karşı koruma – EN ISO 374-5:2016

Eldiven, bakteri ve mantarlar arasında direnç iddia etmek için yukarıda tartışıldığı gibi EN 374-2:2014 standardına göre direnç testini geçmelidir. Bu standardı karşılayan koruma, atık veya potansiyel olarak kirlenmiş ürünlerle uğraşan ortamlarda çalışanlar için uygundur.

Isı ile ilgili riskler – EN374-2:2014

Bu testler yanıcılığa karşı direnç, temas ısısı, konvektif ısı, radyant ısı, erimiş metalin küçük sıçramaları ve erimiş metalin büyük sıçramalarına karşı direnç içerebilir. Daha sonra buna göre derecelendirilirler. Bu, kaynakçılar, elektronik üreticileri ve demirciler veya mücevher üreticileri gibi metal işçileri gibi 'sıcak atölye' çalışanları için uygundur.

Soğukla ​​ilgili riskler – EN511:2006

Benzer şekilde, 'Isı ile ilgili risk'e göre, bu standart konveksiyonla iletilen iklimsel veya endüstriyel soğuğa dayanıklılık, temasla iletilen iklimsel veya endüstriyel soğuk ve suya karşı geçirimsizlik gibi bir dizi test gerektirir. Bu, her türlü hava koşulunda çalışan ve el becerisini koruması gereken çalışanlar veya et işleme gibi iklim kontrollü alanlarda çalışanlar için idealdir.

Anti-statik özellikler – EN 1149-5:2008

Bu standartta, eldivenler ve el koruması, kullanıcının elinde biriken statik elektrik deşarjlarını dağıtma kapasitesini belirtmek için yüzey direnç seviyeleri açısından test edilir. Bu, ağır makine kullanan, yüksek riskli, yüksek voltajlı ortamlarda çalışan veya olumsuz koşullarda elektronik kullanan çalışanlar için yararlıdır.

Globus 360 Programı

Hala en iyi seçim konusunda emin değilseniz, Globus 360 Programı, özel iş gereksinimlerinizi karşılamak üzere tasarlanmış kapsamlı bir risk değerlendirmesi ve özelleştirilmiş ürün önerileri sunar.

Tags : eldiven, isg, Kkd
Posted in: El Koruma Kılavuz

Leave a comment

Log in to post comments