Son gönderiler

Sürdürülebilir KKD'yi anlamak: Güvenlik nasıl çevre dostu olabilir?

26 Views 0 Liked

KKD ve Sürdürülebilirliğin Kesişimi

Sürdürülebilir KKD, yaşam döngüsü boyunca çevresel ayak izini en aza indirmeye odaklanır. KKD üretiminin çeşitli aşamalarında, nihai ürünün çevre üzerinde mümkün olan en düşük etkiye sahip olmasını sağlamak için değişiklikler uygulanabilir.

Sürdürülebilir KKD şunlara odaklanmalıdır:

Üretimi daha verimli hale getirmek :

  • Yerel tesislere yatırım yapmak ve yerel toplulukları desteklemek, ürün ve hammaddelerin seyahat mesafesini ve dolayısıyla CO2 emisyonlarını azaltarak daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunur.
  • rPET kullanımı, saf PET üretimine kıyasla su tüketimini %90'a kadar azaltabilir. (2)

Plastik atıkların azaltılması:

  • Dayanıklı KKD üretmek, maksimum kalite anlamına gelir ve bu da daha az ürün israfıyla sonuçlanır.
  • Geri dönüştürülen her ton plastik için 7,4 metreküp depolama alanı tasarrufu sağlanıyor. Mümkün olduğunca çok plastiği geri dönüştürdüğümüzden emin olmak, depolama alanlarımızın ömrünü uzatacaktır (3)
  • Her yıl, kıyı ülkelerinden okyanuslara yaklaşık 8 milyon ton plastik atık kaçıyor. Bu, dünya çapında her bir kıyı şeridine beş torba çöp atılmasına eşdeğer. (4)

Bu durum güvenliği nasıl etkiler?

KKD'nin birincil amacı çalışanları korumaktır, bu nedenle sürdürülebilirlik bir uzlaşmayla sağlanamaz. Bazı durumlarda, KKD ürünleri için sürdürülebilir seçeneklerin benimsenmesi çeşitli nedenlerle çalışanların güvenliğine katkıda bulunabilir:

Uzun Ömürlülük ve Dayanıklılık : Kaliteyi tehlikeye atmadan uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış sürdürülebilir KKD üretmek, değiştirme ihtiyacının daha az sıklıkta olması anlamına gelir. Bu, hem işverenler hem de çalışanlar için atığı ve maliyetleri azaltmakla kalmaz, aynı zamanda dayanıklı KKD'ye sahip olmak hasarlı KKD'nin kullanılma riskini azaltır ve işte güvenliği daha da artırır.

Azaltılmış Kimyasal ve Toksin Maruziyeti: Sürdürülebilir KKD üretmek için geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak, üretim süreçlerinde zararlı kimyasallara ve toksinlere maruz kalma en aza indirilir. Bu yalnızca çevreyi korumakla kalmaz, aynı zamanda işçilerin bu kimyasallara maruz kalmasını da azaltır.

Uyumluluk ve İtibar : Sürdürülebilir KKD kullanımı etik ve çevresel açıdan sorumlu iş uygulamalarına bağlılığı gösterir, itibarı artırır ve uyumluluğu garanti eder. The Recycled Claim Standard (RCS) gibi akreditasyonlara sahip ürünleri seçmek, geri dönüştürülmüş malzemelerin doğrulanmasını ve çevreye olumlu katkıda bulunmasını sağlar.

Globus'un Net Sıfır Güvenlik Çözümü Sağlayıcısı olma taahhüdünün bir parçası olarak, çevre üzerindeki etkimizi en aza indirmek için ürün yelpazemizde sürekli olarak yenilikler sunuyoruz. Aynı zamanda, gelişen stratejik hedeflerimizin temelini oluşturan güvenlikle birlikte kalite en büyük öneme sahip olmaya devam ediyor.

Sürdürülebilir KKD seçerken, iddialardaki güvenilirliğin kanıtlarla desteklenmesi ve uygun durumlarda akreditasyonla desteklenmesi önemlidir ve yeşil aklama yapılmamalıdır. Yeşil aklama, bir şirket veya ürünün çevresel etkilerini anlamlı bir şekilde azaltmadan çevre dostu görünmesini sağlamak için kullanılan bir taktiktir

Tags : isg, Kkd
Posted in: El Koruma Kılavuz

Leave a comment

Log in to post comments